Het water mag weer van de baan

      Geen reacties op Het water mag weer van de baan

In januari/februari was er behoorlijk wat regenwater gevallen. De water/ijs inspecteurs van ijsclub marum, constateerde begin februari “Sinds we gestopt zijn met het pompen van water op de ijsbaan is er door de regen plm 12 cm meer water in de baan.”. Daar (te) veel water minder snel bevriest, is er besloten om de afwatering van de baan enkele uren open te zetten. Na circa 2,5 uur was het water op de baan nog maar 1,5cm gezakt.

Op 18 maart was het tijd om de baan weer leeg te laten lopen. Ook nu bleek weer hoeveel water er inmiddels op de baan stond… En de onderste trap trede was een eigen leven gaan leiden 🙂

Nu de baan weer leeg is, kan de natuur weer aan de slag om het gras weer te laten herstellen. Al dan niet geholpen door de mens.