IJsclub Marum West en corona

      Reacties uitgeschakeld voor IJsclub Marum West en corona
Dit jaar ontbrak de snert maaltijd

Elk jaar in november komen de 15 vrijwilligers van ijsclub Marum West naar de baan om deze klaar te maken voor de komende (ijs)winter. Ze plaatsen de palen in de baan, controleren de machines, schonen de sloten op, zetten de pomp in de sloot en wat verder te doen valt. Deze dag wordt normaal gesproken afgesloten met een snert maaltijd. Dit jaar helaas niet. In verband met de corona maatregelen heeft het bestuur 4 leden gevraagd om in meerdere woensdagen deze klus te klaren hetgeen een hele uitdaging was.

Ondertussen staat wel de baan onder water zodat de winter kan komen.

Ook de inning van de contributie (die altijd contant aan de deur werd voldaan) bij de plm 400 leden gaf ivm corona problemen. Het bestuur heeft daarom bij alle leden een brief in de bus gedaan waarop is aangegeven dat ze hun gegevens per mail kunnen sturen naar leden@ijsclubmarumwest.nl of het formulier “lidgegevens” op de website kunnen invullen, ook nieuwe leden kunnen zich hier aanmelden.

Ieder ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie met het te betalen bedrag (€ 5,– voor een gezin met kinderen tot 18 jaar) zo wordt volgens het bestuur een mogelijke besmetting met corona verminderd voor zowel de bezorger als de leden.

Op de laatste bestuursvergadering is ook uitgebreid stil gestaan bij de vraag hoe te handelen als de baan open zal gaan. Er is een looproute vastgesteld en hoe de kantine te gebruiken.  In het ongunstigste geval zal de kantine gesloten blijven, echter zal er wel de mogelijkheid zijn om de bekende chocolademelk en koek te kopen via een loket. Ook zal de muziek de gezelligheid verhogen in deze moeilijke periode.

De jaarvergadering zal dit jaar niet plaats vinden, de bestuursverkiezing die jaarlijks plaats vind schuift een jaar op en de secr. blijft dus deze keer 6 jaar regeren ipv de 5 jaar die er voor staat.